Γιαουρτλού: Ταξίδι στην ανατολή!

19.6.2018

Το γιαουρτλού είναι ένα πιάτο που δεν θέλει και πολλές συστάσεις, μιας και έχει φανατικό κοινό, που το παραγγέλνει ξανά και ξανά!

Η συνταγή

Με ανατολίτικές ρίζες και ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, το γιαουρτλού μοιάζει εύκολο αλλά δεν είναι. Τα μπαχαρικά του είναι ιδιαίτερακαι χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση τους, αλλά και στο σωστό ψήσιμο του κρέατος . Η σάλτσα πρέπει να είναι βασισμένη στην αυθεντική πολίτικη συνταγή, ώστε ο συνδυασμός της με το γιαούρτι, να απογειώσει το πιάτο! Οι μάστερ του «αθλήματος» συνήθως το έχουν δοκιμάσει παντού: Σε εστιατόρια, ταβέρνες και μαγειρεία και συμφωνούν σε ένα πράγμα : το καλό γιαουρτλού είναι δύσκολο επίτευγμά και τα μέρη που θα το βρεις είναι λίγα και διαλεκτά!

Το γιαουρτλού της Λότζας 

Ένα από αυτά είναι η Λότζα, όπου το γιαουτλού μας έχει το δικό του πιστό κοινό ή για την ακρίβεια τα τρία ξεχωριστά κοινά του! Και αυτό συμβαίνει γιατί σε μας, η παράδοση του γιαουρτλού τιμάται και με το παραπάνω, με τις τρείς αυθεντικές και πεντανόστιμες εκδοχές του: κεμπάπ, χοιρινό και κοτόπουλο που καλύπτουν όλα τα γούστα! Οι φανατικοί «θαυμαστές» του φυσικά, τις έχουν δοκιμάσει όλες και μας έχουν εκμυστηρευτεί, ότι δυσκολεύονται να διαλέξουν την αγαπημένη τους!

Το γιαουρτλού είναι μια από τις σπεσιαλιτέ μας και σας περιμένουμε να το δοκιμάσετε, στο μοντέρνο εδεσματοπωλείο μας, στην οδό Κυπρίων Ηρώων 57, στην Ηλιούπολη!

 

Κυπρίων Ηρώων 57  |  Ηλιούπολη
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 99 500 57
Email επικοινωνίας: oloilotza@gmail.com
Ωράριο Λειτουργίας : Δεύτερα- Κυριακή 12.00μμ- 12.30πμ
Ωράριο Delivery : Δευτέρα- Κυριακή 12.30μμ-12.30πμ

Aκολουθήστε μας στα social media

Copyright 2018 © LOTZA All Rights Reserved.